maanantai 5. lokakuuta 2015

Ihanan punainen punajuuri-jauhelihakastike ja sille variaatioita


Punajuuri-jauhelihakastike on syksyn ja talven helppoja ja huikean herkullisia arkiruokia. Se valmistuu suhteellisen helposti ja on yksinkertaisen hyvää. Ehdottomasti yksi syksyn herkkuruoistani!

Tein reseptistä vaihtoehtoja sisältävän. Siitä voi valita oman maun ja jääkaapin sisällön mukaisesti, miten kastikkeen toteuttaa. Itse en tarvitsisi kermaa kastikkeeseen, mutta lasten mielestä se on lempeämpää herkkua kerman kera. Kastikkeeseen voi lisätä myös muita juureksia kuten porkkanan tai palan juuriselleriä raastettuna. Punajuuria käsitellessä kannattaa käyttää muovikäsineitä, jotta kädet eivät värjääntyisi.

Punajuuri-jauhelihakastike


400 g jauhelihaa
2-3     punajuurta kuorittuna ja karkeaksi raastettuna (raasteena noin 3 dl)
1        sipuli hienonnettuna
1–2    valkosipulia hienonnettuna
yhteensä 4 dl nestettä: vettä/lihalientä + kermaa/kookoskermaa tai pelkästään tomaattimurskaa
0,5 dl lipstikkaa tai persiljaa hienonnettuna
0,5 dl meiramia tai oreganoa hienonnettuna
1 rkl balsamiviinietikkaa tai viinietikkaa
1 rkl soijaa
suolaa ja mustapippuria

Paista jauheliha kypsäksi. Laske lieden lämpötilaa ja lisää pannulle sipuli. Kuullota sipulia minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja kääntele se jauhelihan joukkoon. Lisää punajuuriraaste ja etikka. Kääntele kasvikset sekaisin jauhelihaan. Lisää joukkoon neste ja soija. Mausta mustapippurilla ja lipstikalla. Anna kastikkeen hautua kevyesti kiehuen puoli tuntia, kunnes punajuuri on kypsää. Sekoita joukkoon suola ja meirami. Tarkista maku.


*****

Jälkikirjoitus:
Olen huomannut, että arkiruoat jäävät usein laittamatta tänne blogiin, koska en ehdi kuvat niitä. Nyt olen päättänyt, että pyrin nappaamaan jonkinlaisen kuvan nopsasti kännykällä näistä arjen ruoista. Näin saan kirjattua ihanan reseptin (kamalan) kuvan kera. Ainakin meidän perheessä arkiruoat häviävät padoista ja kattiloista lähes sillä hetkellä, kun ne ovat valmiita. Yleensä ei siis mahdollista laittaa ruokaa nätisti esille.

2 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköinen idea, tätä täytyykin taas kokeilla. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos inspirations!

      Ihana kastike ei pääse minkäänlaisiin oikeuksiinsa pannulla köllötellessään, mutta varsinkin arkena täytyy tehdä kompromisseja ruoan kuvaamisen suhteen. Jollei ota nopeasti valokuvaa, ruoka on jo mennyt parempiin suihin.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...